Bruce Lee aşırı dozdan sudan'mi öldü bilim adamları inanıyor


Bruce Lee aşırı dozdan sudan'mi öldü bilim adamları inanıyor

Bruce Lee kung fu yıldızı aşırı dozdan sudan mı öldü? Ölümünden 49 yıl sonra yeni detaylar

Bruce Lee, ölümeden önce günde altı ila sekiz litre su içtiyordu.

Aşırı Sıcağın çarpması, sözleşmeli öldürme, ağrı kesiciler – Bruce Lee'nin († 32) ölümünden 49 yıl sonra, nedeni hala belirsiz…

Kesin olan bir şey var: aksiyon yıldızı 1973'te Hong Kong'da (şimdi Çin'in özel idari bölgesinin bir parçası) beyin şişmesinden öldü. Madrid Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, Bruce Lee'nin çok fazla su içtiği için şişkinlik yaşadığını varsayıyorlar.


"Kamuya açık bilgilerin analizine dayanarak, ölüm nedeninin hiponatremiye (sodyum eksikliği; ed.) bağlı beyin şişmesi olduğuna inanıyoruz. Diğer bir deyişle, böbreklerin fazla suyu atamamasının Bruce Lee'yi öldürdüğüne inanıyoruz.


Bruce Lee - burada Chuck Norris ile dövüşüyor - kung fu film serisi "Ölüm Pençesi" ile dünyaca ünlü oldu.


Çünkü: Hayatının son birkaç haftasında Lee günde altı ila sekiz litre su içti ve sadece elma ve havuç suyu yedi. Ölümünden iki ay önce zaten beyninde şişlik vardı. Doktorlar, böbrek hasarının bir işareti olan kan üre seviyelerinin büyük ölçüde arttığını buldular. Kung fu yıldızının ("Ölüm Pençeli Adam") günde on ila yirmi şişe sake, alkol içeriği yüzde 15 ila 20 olan bir pirinç şarabı içtiği söyleniyor.


20 Temmuz 1973'te, ölüm yıldönümünde, Bruce Lee'nin eşi Linda (77), onun esrar içmeye devam ettiğini ve suyun susuzluğunu gidermeye yardımcı olmadığını fark etti. "Sanırım biraz suyumuz vardı (...) bu muhtemelen onu biraz yorgun ve susuz bıraktı. Birkaç yudumdan sonra başı dönmüş gibiydi. Kısa bir süre sonra Bruce baş ağrısından şikayet etti" dedi daha sonra Lee'nin biyografi yazarlarına.


Ancak Bruce Lee doktora gitmek yerine yattı. Bir arkadaşı onu saat 22:30 civarında orada bulmuş. Kurtarma görevlileri onlar için daha fazlasını yapamazdı. kung fu efsanesi Öldü.

Araştırmacılar, "İronik bir şekilde, Lee, 'Su gibi ol' ifadesini popüler hale getirdi, ancak sonunda aşırı su onu öldürmüş gibi görünüyor" diye yazıyor.